Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Bedrijfsdrukwerk

De uitstraling van uw organisatie wordt voor een groot deel bepaald door uw drukwerk. Wat heeft uw bedrijf nodig om goed voor de dag te komen?

We kennen allemaal de prijsstunters, waar de zelfstandig ondernemer voor een habbekrats zijn honderdtal visitekaartjes haalt. Eerlijk is eerlijk; daar kunnen en willen wij niet mee concurreren. Voor een kleine oplage standaardproducten verwijzen wij u dan ook graag door. Wilt u echter uw huisstijl in laten realiseren in de topkwaliteit die het verdient, dan zijn wij u graag van dienst. Bij ons wordt u niet beperkt tot 2 papiersoorten en 3 gramsgewichten: voor elk aspect heeft u talloze passende keuzes, en dit beperkt zich ook niet tot de papiersoort, afwerking en vouwmogelijkheden. Een spotvernis, embossing, of stans maakt soms net dat verschil tussen aardig en indrukwekkend. Ook als u bijvoorbeeld extra items als inserts, visitekaartjes of CDs wilt aanbrengen bent u bij ons op het juiste adres.

Prepress

Indien gewenst ondersteunen wij ook uw gehele prepress traject:

  • Lay-out (DTP): Voor het opmaken, retoucheren en aanbrengen van kleurcorrecties van het gewenste materiaal en de productie van drukklare PDF-bestanden.
  • Lithografie: Voor het hoogwaardig scannen van bijv. aangeleverde foto’s, dia’s en kleurnegatieven, opname objecten en gedrukte materialen.

Proofing (het controleren van de aangeleverde bestanden) en computer to plate (CTP) (het op de plaat belichten van de aangeleverde opgemaakte drukbestanden) is uiteraard een standaard inbegrepen onderdeel van ons drukproces.

Na de digitale bestandscontrole ontvangt u altijd een proof/remote. De klant is zelf verantwoordelijk voor de laatste handmatige controle (zie checklist) van het gepresenteerde beeld op verschuivingen en vermissingen van objecten. let wel; de proof is in lage resolutie en niet bedoeld om nog te editten.

Drukwerk en afwerking

In ons uitgebreide netwerk van 16 drukkerijen hebben wij een breed aanbod van heatset rotatiepersen, vellen offsetpersen en digitale persen voor de productie van schitterende magazines. Per opdracht en product kijken wij hoe we u de best passende aanbieding doen voor uw drukwerk, rekening houdende met o.a. de gewenste afmetingen, oplage, papiersoort, afwerking en leverdatum.

De keuze van papiersoort en afwerking heeft niet alleen veel invloed op het kostenniveau, maar uiteraard ook op de uitstraling van uw magazine. Graag adviseren wij u dan ook over de optimale uitvoering

Papiersoorten
Uitgaande van de drukwijze kunt u op basis van eigenschappen als witheid, doorzichtigheid (opaciteit), ruwheid, gramgewicht, opdikking, strijklaag etc. kiezen uit talloze papiersoorten, zoals machine coated (MC) glans, eiglans (silk),  mat zoals Galerie fine, Galerie Art, Multi Art, UPM finesse, Tom&Otto, Serixo, G-print, Muncken, Grapho etc.

Afwerking
Minstens zo belangrijk is de keuze voor de afwerking van het papier, door middel van laminaat, persvernis, watervernis, UV-lak, spotvernis, of spot UV-lak. Daarnaast zijn uitgebreide mogelijkheden voor vouwen, stansen, rillen, embossen etc.. Ook kunnen extra items als inserts, visitekaartjes en CD’s worden aangebracht op een al dan niet aangegeven plaats.

Bindwijze
Afhankelijk van uw product bieden wij geniet gebrocheerde, garenloos gebrocheerde (koudlijm, hotmelt) of genaaid gelijmde bindingen.

Afhandeling en distributie

Bij Bal Media geloven wij in klantgericht denken. Daarom leveren wij uw producten aan zoals u het wenst. Echter, geloven wij ook in ons netwerk, onze expertise en de efficiëntie en kostenvoordelen van verticale integratie, zeker in het geval van magazines.

Levering volgens het “standaard”-traject, op 1 adres, is mogelijk, maar ook grof- en fijnmazige distributie behoren tot de mogelijkheden.

Integratie van het (pre)postale traject voor uw abonnees ligt hiernaast voor de hand, zowel gezien de kostenefficiënte aanpak als vaak een reductie van de totale doorlooptijd.

Personalisatie

Uw drukwerk komt een stuk persoonlijker over als dit specifiek is afgestemd op uw relaties. Wist u dat dit nu mogelijk is voor talloze soorten drukwerk? Bij Variabel Data Printen (VDP) wordt het printproces aangestuurd op basis van een database.

Door middel van high quality digital print kan een kwaliteit gerealiseerd worden die vergelijkbaar is met offset drukwerk. In de simpelste vorm houdt dit in dat u de N.A.W. gegevens van de ontvanger, afzender of bedrijfsdivisie kunt opnemen in bijvoorbeeld een standaardbrief, op basis van invoegvelden die gesynchroniseerd worden met een eenvoudige gegevenslijst (een zgn. mail merge).Dit is bijvoorbeeld toepasbaar voor adresseringen, persoonlijke antwoordkaarten, traceerbare tickets met unieke codes etc..

Het is echter ook mogelijk om dit verder door te trekken en uw documenten te voorzien van tekst- en beeldmaterialen die volledig op (een profiel van) de ontvanger zijn toegespitst. De technische ontwikkelingen maken hierin steeds meer mogelijk in een bovendien steeds (kosten)efficiënter proces.

Ontwerpinstructies

Het aanhouden van de technische vereisten van het drukwerk is van groot belang om het beste resultaat te verkrijgen.

Loop voor het toezenden van de drukklare PDF de checklist na ter controle.

Voor de keuze van het juiste kleurprofiel raadpleegt u deze handleiding.

Na ontvangst van de door u getekende offerte –voor ons de order- kunnen wij desgewenst een rugdikte uit laten rekenen en/of een werktekening opsturen. Ook voor het berekenen van de juiste rugdikte kunt u contact met ons opnemen.

There are no portfolio items available in the selected categories.