Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Geschiedenis en concept

Bal Media is ontstaan uit een consultancy opdracht aan Weps BV te Schiedam. Deze vennootschap begaf zich sinds 1988 in de automatisering van grafische productietrajecten en is hierin altijd een innoverende trendsetter geweest. Uit de onderzoeksresultaten kwamen grote voordelen van productie in de Baltische staten naar voren, waaronder niet in de laatste plaats een grote kostenbesparing.

Het concept

Het leveren van hoogwaardig drukwerk, geproduceerd in de Baltische staten, in een geoptimaliseerd traject van prepress, press en (pre)postaal. Via een netwerk van 16 vertegenwoordigde drukkerijen, strategische partners en slimme distributietrajecten zijn wij in staat topkwaliteit te leveren tegen gunstige prijzen, zonder in te leveren op doorlooptijd en leveringsbetrouwbaarheid.

Integratie

Door de integratie van diverse aanverwante services, zoals abonnementenbeheer, e-commerce en geautomatiseerde opmaak wordt, waar gewenst, een totaaloplossing geboden. Hiervoor werken wij, op basis van exclusieve contracten en zeer goede relaties, met stabiele, betrouwbare en innovatieve organisaties.  Hierdoor kunnen wij van elke stap in het proces de juiste kwaliteit en het prijsniveau in de gaten houden. De integratie voorkomt bovendien vaak overbodige transportbewegingen en daarmee veel kosten en tijd.

Distributie

Ook onze aanpak van het logistieke traject is onderscheidend en van doorslaggevend belang. Gezien de significante export van producten naar de Baltische staten, maar beperkte import, komt een flink deel van alle containers / trailers / vrachtwagens leeg retour. Aangezien er van dit distributietraject gebruik gemaakt kan worden, is levering vanaf de fabriek tot aan het distributiecentrum binnen 48 uur realiseerbaar, terwijl kosten worden beperkt. Vervolgens distribueren Nederlandse transport organisaties het eindproduct naar het gewenste adres in Nederland.

Gespecialiseerd. In veel.

Doordat wij samenwerken met een breed netwerk van 16 drukkerijen, met 16 maal eigen, hoogwaardige drukpersen en bindstraten, hebben wij een brede keus in specialistische kennis en perfect afgestelde productielijnen. Hiermee kunnen wij instaan voor de beste prijs én kwaliteit. Bovendien kunnen we hierdoor regelmatig flexibeler plannen en is er vaak een back-up mogelijk!

Op een vergelijkbare manier hebben wij ook voor al onze aanvullende services een uitgebreid netwerk klaar staan om u mee van dienst te zijn!


Voordelen van productie in de Baltische

De Baltische staten zijn een optimale locatie voor het produceren van schitterende kwaliteit voor een gunstige prijs. Deze landen zijn zeer Europees minded en hebben de afgelopen 15 jaar een stabiele economie opgebouwd.

Verder is het grafische niveau en de drukwerkkwaliteit te vergelijken met het hoogwaardige karakter van de Scandinavische landen. De gunstige ligging nabij de papierproducenten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Een zeer goede arbeidsethiek en de relatief lage loonkosten dragen verder bij aan een gunstige doorlooptijd en een kostenefficiënt proces.  Het gunstige belasting- en investeringsklimaat in deze landen zorgt er bovendien voor dat onze drukkerijen doorlopend blijven innoveren en investeren. Enerzijds zorgt dit voor een zeer goede kwaliteit van uw product, maar zeker zo belangrijk is de hoge leveringsbetrouwbaarheid.

Al met al garandeert dit een duurzaam bussinessmodel, met een goede balans tussen een gunstige prijs, en een beperkte maar reële winstmarge voor een stabiele bedrijfsvoering. (in tegenstelling tot veel productie-eenheden die zich door de teruglopende oplages genoodzaakt zien marktaandeel veilig te stellen met prijsstunts).