Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Onze werkwijze

Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.

Bal Media is een kleine en flexibele organisatie in de drukwerkmarkt. Met onze kennis van enerzijds de technische mogelijkheden en anderzijds de markt voorzien wij graag van advies. Wij werken via exclusieve contracten met 16 drukkerijen in de Baltische Staten, met elk hun eigen specialismen. Wanneer wij uw offerte ontvangen plaatsen wij deze bij de meest geschikte faciliteiten en koppelen de beste prijs/kwaliteitverhouding aan u terug. Files worden via FTP aangeleverd, waarna u een remote voor akkoord ontvangt. Na druk vindt vervoer over het weekend plaats met 24-/40-tonners, waarna levering op ons distributiecentrum (Zoetermeer) en directe grotere leveringen op maandag plaatsvinden. Fijndistributie vanuit Zoetermeer volgt standaard op dinsdag. Hoewel wij vanuit efficiency oogpunt een sterke voorkeur voor communicatie per e-mail hebben, zijn wij voor vragen en aanvullende informatie natuurlijk ook telefonisch bereikbaar. U kunt, op afspraak, ook langskomen voor een uitgebreider consult.

Adviseren over drukwerk

Drukwerk is ons vak, wij adviseren er graag over. Juist in onze kennis van zaken zit een grote toegevoegde waarde. Denk hierbij aan adviezen over het soort papier, optimale afmetingen, rugdiktes, kostenbesparingen door goede combinatie van omslag en inhoud, veredelingen van de omslag (coating, UV, laminaat).

Duidelijke afspraken via e-mail

Vanwege de flinke hoeveelheid opdrachten per week zijn wij een vooral e-mail gedreven organisatie. De e-mail wordt consciëntieus opgevolgd (vrijwel altijd binnen een dag). Offertes en orderbevestigingen liggen zo eenduidig vast en onduidelijkheden kunnen worden vermeden. Daarnaast biedt e-mail zowel voor u als voor ons een grote mate van arbeidsflexibiliteit. Daarnaast draagt de communicatie per e-mail bij aan de efficiency, gezien het gelezen en behandeld kan worden zodra hier de mogelijkheid toe is, zonder vergadring of consult te onderbreken.

Tegelijkertijd begrijpen wij dat voor sommige vragen telefonisch contact handiger kan zijn. Daarom streven wij naar een optimale bereikbaarheid. Afspraken, ook telefonisch, zullen wij altijd per e-mail bevestigen (ofwel om uw bevestiging vragen).

Verwerken van uw offerte en het plaatsen bij de juiste productie-eenheid.

Omdat wij met 16 verschillende drukkerijen in de Baltische staten samenwerken – met ieder hun eigen specialismen – kunnen wij voor een aanvraag meestal kiezen uit meerdere potentieel geschikte productie-eenheden. Door deze brede selectie aan mogelijkheden en onze gedetailleerde kennis van de aanwezige faciliteiten en van optimale productiewijzen, kunnen wij vrijwel altijd een passende en scherpe offerte uitbrengen.

Op basis van uw aanvraag nemen wij contact op met de organisaties welke het beste kunnen voorzien in de door u gewenste opdrachtspecificaties. Aan de hand hiervan streven wij er naar binnen 3 werkdagen na uw aanvraag een passende offerte op te sturen.

Strak gepland waar mogelijk, flexibel waar noodzakelijk

Wij proberen producties zo veel mogelijk planmatig uit te voeren en alle benodigde processen als offerte/orderbevestiging/PDF controleren/drukken/binden/inserten/sealen/adresseren/distribueren zo veel mogelijk te controleren en integreren om doorlooptijd en kosten te besparen.

Voor een optimale prijs – en om zeker te zijn dat perscapaciteit en de gewenste papiersoort beschikbaar is – willen wij producties bij voorkeur enkele weken voor de startdatum aangemeld willen hebben.

Mocht dit onverhoopt niet lukken dan zullen wij het project, samen met de betreffende productie-afdelingen, zo efficiënt als mogelijk laten verlopen. Dit uiteraard na bevestiging van leveringsduur en kosten van onze zijde en bevestiging van u.

Voor magazines, flyers en folders volstaat normaal gesproken een week productie tijd (aanleveren op vrijdag of maandag, transport op vrijdag daarna en aankomst in Nederland (grote afleveradressen, SANDD, Centraal boekhuis etc) op maandag met doorleveren binnen Nederland op dinsdag.

Voor boeken volstaat meestal 2 weken productietijd.

Transport over het weekend

Vanuit de Baltische staten vind al ons transport wekelijks plaats met drie tot vijf  24-/40-tonners. Het vertrek aldaar is op vrijdagavond, waarbij de vrachtwagens een geplande route rijden langs de diverse betrokken drukkerijen en zaterdag op de veerpont naar Duitsland gaan. Omdat op zon- en feestdagen in Duitsland een algemeen rijverbod voor vrachtverkeer van kracht is, starten zij maandagochtend met hun tocht naar Nederland waarbij Transmission te Zoetermeer als ons grote overslagcentrum dient voor de fijnmazige distributie die op dinsdag plaatsvindt.

Grote opdrachten in Nederland kunnen direct op maandag afgeleverd worden mits er een goede bereikbaarheid is voor deze zeer grote (24-40 ton zware, 13-17 meter lange) vrachtwagens en een laad en losmogelijkheid (er is geen flexibele achterklep en geen vorkheftruck aan boord. Vracht kan ook met een pallet- of steekwagen niet van 1.2 meter hoogte gelost worden).
Het is voor ons handig als bij het verstrekken van de opdracht het afleveradres en de losfaciliteiten doorgegeven worden. Als het afleveradres niet over deze mogelijkheden beschikt dan wordt (alsnog) bij Transmission afgeleverd, van waaruit uw productie op dinsdag met kleinere vrachtwagens wordt uitgeleverd tegen de geldende afleverkosten.

Fijnmazige distributie

Vanuit ons overslagcentrum te Zoetermeer, wordt uw drukwerk elke dinsdag verder verspreid naar de gewenste adressen van bijvoorbeeld bedrijfsvestigingen en winkels.

Hiernaast hebben wij ook de mogelijkheid om, bijvoorbeeld voor magazines, uw drukwerk prepostaal en postaal te verzorgen, voor directe levering aan relaties/abonnees.