Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Veelgestelde vragen

Vindt u op onze site niet het antwoord dat u zoekt? Neem nu contact op via ons contactformulier, e-mail of telefoon!

Aan welke specificaties moeten mijn bestanden voldoen?

Het aanhouden van de technische vereisten van het drukwerk is van groot belang om het beste resultaat te verkrijgen.

Loop voor het toezenden van de drukklare PDF de checklist na ter controle.

Voor de keuze van het juiste kleurprofiel raadpleegt u deze handleiding.

Na ontvangst van de door u getekende offerte –voor ons de order- kunnen wij desgewenst een rugdikte uit laten rekenen en/of een werktekening opsturen. Ook voor het berekenen van de juiste rugdikte kunt u contact met ons opnemen.

Hoe dienen de bestanden te worden aangeleverd?

Uw bestanden dienen te worden aangeleverd door deze rechtstreeks op onze FTP server te uploaden. Zodoende kunnen wij deze efficiënt doorsturen naar de drukkerijen. Neem contact op om een eigen account op onze server aan te vragen.

Hoe verhoudt de doorlooptijd van de productie in de Baltische staten zich tot productie in Nederland?

De digitale bestanden worden aangeleverd via de FTP server. en zijn zo direct beschikbaar bij de drukkerij. Een slimme benadering van het transport zorgt er voor dat uw producten over het algemeen binnen 48 uur uit de Baltische staten in Nederland komen. Dit kan in combinatie met strakke planningen, de hoge drukcapaciteit en 24/7 bemanning van de persen een doorlooptijd opleveren die concurreert met de huidige Nederlandse productieorganisaties. De exacte doorlooptijd is afhankelijk van het gewenste product en de oplage en wordt altijd duidelijk gecommuniceerd.

Een richtlijn:
Voor magazines, flyers en folders volstaat normaal gesproken een week productie tijd. Voor boeken is een productietijd van 2 weken gangbaar.

Is het transport van mijn drukwerk vanuit de Baltische staten geen grote kostenpost?

Door gebruik te maken van een slim distributietraject, waarbij gebruik gemaakt wordt van retourcontainers/trailers/vrachtwagens van de Baltische import, is een kostenefficiënte aanpak mogelijk. De kosten die hierbij komen kijken staan over het algemeen in geen verhouding tot de besparingen die mogelijk zijn door het gunstige arbeids- en investeringsklimaat in deze landen. Daarnaast kunnen vaak kosten op extra transportbewegingen voor bijvoorbeeld (pre)postale trajecten worden voorkomen of beperkt.

Kan ik een werktekening krijgen?

Na ontvangst van de door u getekende offerte –voor ons de order- kunnen wij desgewenst een rugdikte uit laten rekenen en/of een werktekening opsturen. Voorbeelden zijn onderstaand bijgevoegd

Omslag paperback met uitklap

 

 

Omslag paperback met uitklap(flaps)

 

Hardcover stofomslag

 

 

Hardcover stofomslag (jacket)

Is het mogelijk om een sample te ontvangen?

Wij weten als geen ander dat een beschrijving van een papierproduct, papiersoort of afwerking niet alles zegt. U raakt bedolven onder de mogelijkheden en de passie voor papier is simpelweg niet altijd in woorden te vangen. Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt en een fysiek voorbeeldproduct zien en voelen, neem contact op en vraag vrijblijvend een sample aan of maak een afspraak op ons kantoor!

Waarom is mijn controle-file (proof) minder scherp?

De controlefile is een lage resolutie van de file feitelijk bedoeld om de drukplaten te maken. Als dit op de uiteindelijke resolutie aangeleverd zou worden dan duurt het verzenden via FTP software (of we-transfer) veel langer. De lagere resolutie kan vertekening van letters of strepen geven die weggaan bij een hogere vergroting van de PDF lezer maar is afdoende om het ontbreken van plaatjes of stukken tekst te constateren.

Waarom ziet mijn controle-file er heel anders uit dan de aangeleverde file?

Als een file opgemaakt is in verschillende lagen zal Adobe reader bij de verkeerde instelling slechts een enkele laag laten zien. Verander de instelling met

Bewerken>Voorkeuren>Algemeen>Paginaweergave>Overdrukvoorbeeld gebruiken>Altijd

(Engels: Edit>Preferences>General>PageDisplay>UseOverprintPreview>Always)

Adobe Reader Overdruk

Zijn er extra kosten verbonden aan fijndistributie?

De opgegeven vervoerskosten betreffen het ophalen bij de drukkerij en vervoer naar Nederland. Omdat bij het opstellen van de offerte de gewenste afleveradressen en het aantal pallets vaak nog niet bij ons niet bekend zijn worden de transportkosten tot aan Transmission, Zoetermeer berekend (tenzij expliciet anders afgesproken). Als er door de 24-tonner direct afgeleverd kan worden dan komt er per afleveradres nog 80 Euro bij, voor de fijndistributie worden de kosten van Transmission achteraf in rekening gebracht (kosten per doos of pallet)

Wanneer zijn de aflevergegevens nodig

De distributeur moet uiterlijk dinsdag –een week voor de feitelijke aflevering bij U- de volledige adresgegevens hebben (voor opdrachten boven 1400 kg: inclusief informatie of de 24-tonner daar kan komen en gelost kan worden).