Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Boeken

“That moment when you finish a book, look around, and realize that everyone is just carrying on with their lives as though you didn't just experience emotional trauma at the hands of a paperback.”

     - Jamie Craig

Een boek drukken is een vak apart, en gelukkig een vak waar wij verstand van hebben. Voor een optimale balans tussen de prijs en kwaliteit dient u een groot aantal keuzes te maken; kiest u voor een selfcover of een hardcover? Genaaid of gelijmd? Van welke papiersoort en afmetingen? Offset of digitaal gedrukt? Of is het, bij grote oplage, zelfs relevant om een combinatie van rotatiedruk (inhoud) en vellendruk (schutbladen, omslag, stofomslag) te gebruiken? Wij zijn u graag van dienst: onze ervaring garandeert een perfect resultaat.

Prepress

Indien gewenst ondersteunen wij ook uw gehele prepress traject:

  • Lay-out (DTP): Voor het opmaken, retoucheren en aanbrengen van kleurcorrecties van het gewenste materiaal en de productie van drukklare PDF-bestanden.
  • Lithografie: Voor het hoogwaardig scannen van bijv. aangeleverde foto’s, dia’s en kleurnegatieven, opname objecten en gedrukte materialen.

Proofing (het controleren van de aangeleverde bestanden) en computer to plate (CTP) (het op de plaat belichten van de aangeleverde opgemaakte drukbestanden) is uiteraard een standaard inbegrepen onderdeel van ons drukproces.

Na de digitale bestandscontrole ontvangt u altijd een proof/remote. De klant is zelf verantwoordelijk voor de laatste handmatige controle (zie checklist) van het gepresenteerde beeld op verschuivingen en vermissingen van objecten. let wel; de proof is in lage resolutie en niet bedoeld om nog te editten

Drukwerk en afwerking

In ons uitgebreide netwerk van 16 drukkerijen hebben wij een breed aanbod van heatset rotatiepersen, vellen offsetpersen en digitale persen voor de productie van schitterende boeken. Hierdoor kunnen we de best passende aanbieding doen voor uw boek, rekening houdende met o.a. de gewenste afmetingen, oplage, papiersoort, afwerking, bindwijze en leverdatum.

De keuze van papiersoort, afwerking en bindwijze heeft niet alleen veel invloed op het kostenniveau, maar uiteraard ook op de uitstraling van uw magazine. Graag adviseren wij u dan ook over de optimale uitvoering

Omslag
Hoewel we nog zo gewaarschuwd zijn een boek nooit te beoordelen naar zijn kaft, is de omslag misschien wel de belangrijkste variabele voor de uitstraling van een boek. Daarnaast heeft uw keuze natuurlijk de nodige invloed op de kosten. Gaat u voor een kostenefficiënte selfcover, of een luxueuze hardcover? Wellicht mogen zelfs ‘toeters en bellen’, zoals foamboard, slipcase, foliedruk, preeg (embossing) of stansen worden toegepast om het product te verfraaien en aandacht te trekken.

Papiersoorten
Uitgaande van de drukwijze kunt u op basis van eigenschappen als witheid, doorzichtigheid (opaciteit,) ruwheid, gramgewicht, opdikking, strijklaag etc. kiezen uit talloze papiersoorten, zoals machine coated (MC) glans, eiglans (silk),  mat zoals Galerie fine, Galerie Art, Multi Art, Tom&Otto, Serixo, G-print en Muncken.

Afwerking
Minstens zo belangrijk is de keuze voor de afwerking van het papier, door middel van laminaat, persvernis, watervernis, UV-lak, spotvernis, of spot UV-lak.

Bindwijze
U kunt voor de binding van uw boeken kiezen uit een garenloos gebrocheerde (koudlijm, hotmelt) of genaaid gelijmde bindwijze.

 

Afhandeling en distributie

Bij Bal Media geloven wij in klantgericht denken. Daarom leveren wij uw producten aan zoals u het wenst. Echter, geloven wij ook in ons netwerk, onze expertise en de efficiëntie en kostenvoordelen van verticale integratie.

Levering volgens het “standaard”-traject, op 1 adres, is mogelijk, maar ook grof- en fijnmazige distributie behoren tot de mogelijkheden.

Indien u gebruik wenst te maken van distributie via het Centraal Boekhuis, dan zorgen wij voor een correcte aanlevering volgens de aanleverspecificaties van het CB. Zo bespaart u bijvoorbeeld bewerkingskosten voor het omstapelen van Europallets naar CB-pallets.

e-Commerce

Bal Media heeft een passie voor goed drukwerk. Het gevoel van het papier, de geur van verse inkt, de uitstraling van een magazine of boek wat precies is geworden zoals gewenst, of misschien zelfs nog beter. Wij zien een toekomst waarin printmedia zijn charme niet verliest.

Toch kunnen we onze ogen niet sluiten voor de vaak teruglopende oplagen verkopen en advertentie-inkomsten. De nieuwe mogelijkheden van het digitale tijdperk brengen hierbij talloze uitdagingen, maar ook zeker oplossingen met zich mee. U kunt er voor kiezen om directe bestelmogelijkheden bij uw boek aan te bieden.

Bal Media heeft contacten gelegd om uitgevers de mogelijkheid te kunnen bieden tot ‘pick and pack’ oplossingen, bijvoorbeeld voor de bestellingen van gerelateerde boeken, maar ook voor de verkoop van andere commerciële producten (bijvoorbeeld de in uw boek besproken wijnen).

Dit biedt interessante mogelijkheden voor “interne”  e-commerce; u kunt gemakkelijk zelf producten verkopen. Door de efficiënte verwerking van orders en passende supply chain management bespaart u tijd en geld, terwijl de investering beperkt blijft. Echter ook richting bepaalde adverteerders kan dit een interessant aanbod vormen.

Ontwerpinstructies

Het aanhouden van de technische vereisten van het drukwerk is van groot belang om het beste resultaat te verkrijgen.

Loop voor het toezenden van de drukklare PDF de checklist na ter controle.

Voor de keuze van het juiste kleurprofiel raadpleegt u deze handleiding.

Na ontvangst van de door u getekende offerte –voor ons de order- kunnen wij desgewenst een rugdikte uit laten rekenen en/of een werktekening opsturen. Ook voor het berekenen van de juiste rugdikte kunt u contact met ons opnemen.

Loading

Van blik naar pomp

Van Blik naar Pomp