Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Brochures, flyers, folders

Brochures, flyers en folders zijn voor veel bedrijven een essentieel onderdeel van de promotiemix en een belangrijk kanaal voor het voorlichten van relaties en prospects. De mogelijkheden hiertoe zijn eindeloos, en worden afgestemd op doel(groep), uitstraling, budget etc.. Binnen ons netwerk van drukkers hebben wij de beste apparatuur om vrijwel elk idee te realiseren, of het nu gaat om simpele A5 strooifolders, bijzonder gevouwen folders of luxe gebonden brochures, volgens een standaardmaat of kwalitatief maatwerk.

Prepress

Indien gewenst ondersteunen wij ook uw gehele prepress traject:

  • Lay-out (DTP): Voor het opmaken, retoucheren en aanbrengen van kleurcorrecties van het gewenste materiaal en de productie van drukklare PDF-bestanden.
  • Lithografie: Voor het hoogwaardig scannen van bijv. aangeleverde foto’s, dia’s en kleurnegatieven, opname objecten en gedrukte materialen.

Proofing (het controleren van de aangeleverde bestanden) en computer to plate (CTP) (het op de plaat belichten van de aangeleverde opgemaakte drukbestanden) is uiteraard een standaard inbegrepen onderdeel van ons drukproces.

Na de digitale bestandscontrole ontvangt u altijd een proof/remote. De klant is zelf verantwoordelijk voor de laatste handmatige controle (zie checklist) van het gepresenteerde beeld op verschuivingen en vermissingen van objecten. let wel; de proof is in lage resolutie en niet bedoeld om nog te editten

Drukwerk en afwerking

In ons uitgebreide netwerk van 16 drukkerijen hebben wij een breed aanbod van heatset rotatiepersen, vellen offsetpersen en digitale persen voor de productie van schitterende brochures, flyers en folder. Hierdoor kunnen we de best passende aanbieding doen voor uw drukwerk, rekening houdende met o.a. de gewenste oplage, papiersoort, afwerking, bindwijze en leverdatum.

De keuze van papiersoort, afwerking en bindwijze heeft niet alleen veel invloed op het kostenniveau, maar uiteraard ook op de uitstraling van uw productie. Graag adviseren wij u dan ook over de optimale uitvoering

Papiersoorten
Uitgaande van de drukwijze kunt u op basis van eigenschappen als witheid, doorzichtigheid (opaciteit) ruwheid, gramgewicht, opdikking, strijklaag etc. kiezen uit talloze papiersoorten, zoals machine coated (MC) glans, eiglans (silk),  mat zoals Galerie fine, Galerie Art, Multi Art, UPM finesse, Tom&Otto, Serixo, G-print, Muncken, Grapho etc..

Afwerking
Minstens zo belangrijk is de keuze voor de afwerking van het papier, door middel van laminaat, persvernis, watervernis, UV-lak, spotvernis, of spot UV-lak. Daarnaast zijn uitgebreide mogelijkheden voor vouwen, stansen, rillen, embossen etc..

Bindwijze
Afhankelijk van uw drukwerk is een geniet gebrocheerde binding het meest voor de hand liggende voor brochures. In het geval van dikkere boekjes kan eventueel ook gebruik worden gemaakt van een garenloos gebrocheerde binding (koudlijm/hotmelt).

Afhandeling en distributie

Bij Bal Media geloven wij in klantgericht denken. Daarom leveren wij uw producten aan zoals u het wenst. Echter, geloven wij ook in ons netwerk, onze expertise en de efficiëntie en kostenvoordelen van verticale integratie.

Levering volgens het “standaard”-traject, op 1 adres, is mogelijk, maar ook grof- en fijnmazige distributie behoren tot de mogelijkheden.

Integratie van het (pre)postale traject kan, afhankelijk van uw product, een voor de hand liggende aanvulling hierop zijn, zowel gezien de kostenefficiënte aanpak als vaak een reductie van de totale doorlooptijd.

(Pre)postaal

Als u uw brochures, flyers of folders aan uw relaties wilt toezenden, bepaalt het prepostale en postale traject een aanzienlijk deel van uw totale kosten. Niet meer dan logisch dus dat u ook hier een geoptimaliseerde aanpak wenst.

Door eventuele nabewerkingen van uw drukwerk en adresseringen ter plaatse te laten te laten uitvoeren, worden onnodige transportbewegingen voorkomen. Niet alleen spaart dit onnodige transportkosten, maar ook de doorlooptijd wordt hiermee vaak verkort. Dit terwijl ook de tarieven ter plaatse gunstig zijn.

Ook voor het postale traject kunnen wij u een (kosten)efficiënte route aanbieden. Dankzij onze jarenlange ervaring en grote drukwerkvolumes hebben wij gunstige tarieven kunnen afdwingen bij de Nederlandse postbedrijven.

e-Commerce

De nieuwe mogelijkheden van het digitale tijdperk brengen talloze uitdagingen, maar ook zeker oplossingen met zich mee. Zo kunt u er voor kiezen om uw drukwerk te koppelen aan digitale informatie, of zelfs directe bestelmogelijkheden aanbieden.

Bal Media heeft contacten gelegd om uitgevers de mogelijkheid te kunnen bieden tot ‘pick and pack’ oplossingen, bijvoorbeeld voor de nabestellingen van uitgaves (nalevering aan abonnees), maar ook voor de verkoop van commerciële producten.

Zo kunt u ook gemakkelijk zelf producten verkopen. Door de efficiënte verwerking van orders en passende supply chain management bespaart u tijd en geld, terwijl de investering beperkt wordt.

Personalisatie

Uw drukwerk komt een stuk persoonlijker over als dit specifiek is afgestemd op uw relaties. Wist u dat dit nu mogelijk is voor talloze soorten drukwerk? Bij Variabel Data Printen (VDP) wordt het printproces aangestuurd op basis van een database.

Door middel van high quality digital print kan een kwaliteit gerealiseerd worden die vergelijkbaar is met offset drukwerk. In de simpelste vorm houdt dit in dat u de N.A.W. gegevens van de ontvanger kunt opnemen in bijvoorbeeld een standaardbrief, op basis van invoegvelden die gesynchroniseerd worden met een eenvoudige gegevenslijst (een zgn. mail merge).Dit is bijvoorbeeld toepasbaar voor adresseringen, persoonlijke antwoordkaarten, traceerbare tickets met unieke codes etc..

Het is echter ook mogelijk om dit verder door te trekken en uw documenten te voorzien van tekst- en beeldmaterialen die volledig op (een profiel van) de ontvanger zijn toegespitst. De technische ontwikkelingen maken hierin steeds meer mogelijk in een bovendien steeds (kosten)efficiënter proces.

Vouwwijzen

De mogelijkheden op het gebied van vouwwijzen zijn vrijwel eindeloos; zowel standaard als op maat gemaakt. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Zijn er toch onduidelijkheden, of wilt u een ander vouwpatroon, neem gerust contact met ons op. Indien u een offerte plaatst, geef dan de naam of een duidelijke omschrijving aan om onduidelijkheden te voorkomen.

Ontwerpinstructies

Het aanhouden van de technische vereisten van het drukwerk is van groot belang om het beste resultaat te verkrijgen.

Loop voor het toezenden van de drukklare PDF de checklist na ter controle.

Voor de keuze van het juiste kleurprofiel raadpleegt u deze handleiding.

Na ontvangst van de door u getekende offerte –voor ons de order- kunnen wij desgewenst een rugdikte uit laten rekenen en/of een werktekening opsturen. Ook voor het berekenen van de juiste rugdikte kunt u contact met ons opnemen.

There are no portfolio items available in the selected categories.