Wij leveren op tijd, kwaliteit en tevredenheid


Catalogi

Elke catalogus is anders, en na hard werk aan de inhoud, wilt u natuurlijk een passende uitstraling, voor een correcte prijs. Gelukkig hebben wij uitgebreide ervaring en nemen wij graag de mogelijkheden met u door!

De ene is de andere catalogus niet, en de keuzes zijn eindeloos. Wilt u een dunne geniet gebrocheerde catalogus, gepersonaliseerd en direct verzonden naar al uw relaties, of een luxe boekwerk met stevige cover en easy open binding.  Weet u al precies wat u wilt? Dan helpen wij u zo efficiënt mogelijk aan een schitterend product.  Bent u nog niet zeker, dan nemen wij graag de mogelijkheden met u door.

Prepress

Indien gewenst ondersteunen wij ook uw gehele prepress traject:

  • Lay-out (DTP): Voor het opmaken, retoucheren en aanbrengen van kleurcorrecties van het gewenste materiaal en de productie van drukklare PDF-bestanden.
  • Lithografie: Voor het hoogwaardig scannen van bijv. aangeleverde foto’s, dia’s en kleurnegatieven, opname objecten en gedrukte materialen.

Proofing (het controleren van de aangeleverde bestanden) en computer to plate (CTP) (het op de plaat belichten van de aangeleverde opgemaakte drukbestanden) is uiteraard een standaard inbegrepen onderdeel van ons drukproces.

Na de digitale bestandscontrole ontvangt u altijd een proof/remote. De klant is zelf verantwoordelijk voor de laatste handmatige controle (zie checklist) van het gepresenteerde beeld op verschuivingen en vermissingen van objecten. let wel; de proof is in lage resolutie en niet bedoeld om nog te editten

Drukwerk en afwerking

In ons uitgebreide netwerk van 16 drukkerijen hebben wij een breed aanbod van heatset rotatiepersen, vellen offsetpersen en digitale persen voor de productie van schitterende magazines. Hierdoor kunnen we de best passende aanbieding doen voor uw magazine, rekening houdende met o.a. de gewenste oplage, papiersoort, afwerking, bindwijze en leverdatum.

De keuze van papiersoort, afwerking en bindwijze heeft niet alleen veel invloed op het kostenniveau, maar uiteraard ook op de uitstraling van uw magazine. Graag adviseren wij u dan ook over de optimale uitvoering

Papiersoorten
Uitgaande van de drukwijze kunt u op basis van eigenschappen als witheid, doorzichtigheid (opaciteit) ruwheid, gramgewicht, opdikking, strijklaag etc. kiezen uit talloze papiersoorten, zoals machine coated (MC) glans, eiglans (silk),  mat zoals Galerie fine, Galerie Art, Multi Art, UPM finesse, Tom&Otto, Serixo, G-print, Muncken, Grapho etc..

Afwerking
Minstens zo belangrijk is de keuze voor de afwerking van het papier, door middel van laminaat, persvernis, watervernis, UV-lak, spotvernis, of spot UV-lak. Daarnaast zijn uitgebreide mogelijkheden voor vouwen, stansen, rillen, embossen etc.. Ook kunnen extra items als inserts, visitekaartjes en CD’s worden aangebracht op een al dan niet aangegeven plaats.

Bindwijze
U kunt voor de binding van uw magazine kiezen uit geniet gebrocheerd, garenloos gebrocheerd (koudlijm, hotmelt), genaaid gebrocheerd, easy open binding of ring bind.

Afhandeling en distributie

Bij Bal Media geloven wij in klantgericht denken. Daarom leveren wij uw producten aan zoals u het wenst. Echter, geloven wij ook in ons netwerk, onze expertise en de efficiëntie en kostenvoordelen van verticale integratie, zeker in het geval van magazines.

Levering volgens het “standaard”-traject, op 1 adres, is mogelijk, maar ook grof- en fijnmazige distributie behoren tot de mogelijkheden.

Integratie van het (pre)postale traject voor uw relaties ligt hiernaast voor de hand, zowel gezien de kostenefficiënte aanpak als vaak een reductie van de totale doorlooptijd.

(Pre)postaal

Het kan zijn dat u (een deel van) uw catalogi direct wilt doorsturen naar uw relaties. Het prepostale en postale traject is dan een kostbare aangelegenheid.  Niet meer dan logisch dus dat u ook hiervoor een geoptimaliseerde aanpak wenst.

Door uw catalogi ter plaatse te laten sealen en adresseren worden onnodige transportbewegingen voorkomen. Niet alleen spaart dit transportkosten, maar ook de doorlooptijd wordt hiermee vaak verkort. Dit terwijl ook de tarieven ter plaatse gunstig zijn.

Ook voor het postale traject kunnen wij u een (kosten)efficiënte route aanbieden: door onderhandelingen met de postverwerker en door ons grote drukwerkvolume hebben wij gunstige prijzen kunnen verkrijgen, waar u als klant van profiteert.

Personalisatie

Wilt u uw catalogus aan toezenden aan bestaande klanten, en hier optimaal resultaat uit halen? Uw drukwerk komt een stuk persoonlijker over dit specifiek is afgestemd op uw relaties. Door middel van  Variabel Data Printen (VDP) wordt het printproces aangestuurd op basis van een database, en kan uw product worden afgestemd op uw relaties.

Door middel van high quality digital print kan een kwaliteit gerealiseerd worden die vergelijkbaar is met offset drukwerk. In de simpelste vorm houdt dit in dat u de N.A.W. gegevens van de ontvanger kunt opnemen in bijvoorbeeld een standaardbrief, op basis van invoegvelden die gesynchroniseerd worden met een eenvoudige gegevenslijst (een zgn. mail merge). Dit is bijvoorbeeld toepasbaar voor adresseringen, persoonlijke antwoordkaarten, traceerbare tickets met unieke codes etc..

Het is echter ook mogelijk om dit verder door te trekken en uw documenten te voorzien van tekst- en beeldmaterialen die volledig op (een profiel van) de ontvanger zijn toegespitst. Zo kunt u uw relaties een ‘custom made’ catalogus sturen, met de voor hen meest relevante informatie.

De technische ontwikkelingen maken hierin steeds meer mogelijk in een bovendien steeds (kosten)efficiënter proces.

Technische vereisten

Het aanhouden van de technische vereisten van het drukwerk is van groot belang om het beste resultaat te verkrijgen.

Loop voor het toezenden van de drukklare PDF de checklist na ter controle.

Voor de keuze van het juiste kleurprofiel raadpleegt u deze handleiding.

Na ontvangst van de door u getekende offerte –voor ons de order- kunnen wij desgewenst een rugdikte uit laten rekenen en/of een werktekening opsturen. Ook voor het berekenen van de juiste rugdikte kunt u contact met ons opnemen.

There are no portfolio items available in the selected categories.